Din personliga hyresvärd
Bostäder och lokaler

Din bostad

Här hittar du viktig information om din bostad

Vi strävar efter att kunna erbjuda ett varierat utbud av attraktiva bostäder till konkurrens­kraftiga priser och utvecklar kvalitet och service i samspel med hyresgästerna.

Betalning av hyra

Hyran, oavsett om det är en lokal- eller bostadshyra, ska betalas i förskott. Bostadshyror ska alltid betalas senast den sista dagen i månaden före den månad hyran avser.

Bo trivsamt och tryggt

Vi vill att du ska vara trygg inte bara i ditt hus, utan också i ditt närområde. Därför försöker vi förbättra tryggheten i alla våra hus och områden. Undersökningarna resulterar i ett antal trygghetshöjande renoveringar och åtgärder.

Energispartips

Med enkla åtgärder kan du sänka dina energikostnader. Stäng av TV, datorer, skrivare m.m. med strömbrytaren och dra ur batteriladdaren när den inte används. Duscha effektivt istället för att bada. Ställ in rätt temperatur i både kyl och frys. Fler tips hittar du här.

Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om din bostad. Har du andra frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på Byggnadsfirman Lund.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor. Om du vill rapportera ett problem med din bostad eller lokal ber vi dig göra en serviceanmälan.

När du flyttar ut

Här får du tips och information du behöver inför en flytt. Förbered dig för att göra din flytt så smidig som möjligt.

Rent och fint i din lägenhet

Du har ansvaret att sköta din lägenhet genom att hålla den ren och snygg. De flesta material går att rengöra med varmt vatten och ett milt, miljövänligt rengöringsmedel. Här följer några bra råd och tips.

Dina rättigheter och skyldigheter

Som hyresgäst har du både rättigheter och skyldigheter. De regleras i hyreslagen. Här får du svar på några vanliga frågor där hyreslagen klart anger vad du får och inte får göra med din lägenhet.

Störningsjouren

Det är viktigt att visa hänsyn till sina grannar. Tänk på att inte spela för hög musik, eller andra aktiviteter som kan störa dina grannar. Om du ändå blir störd har vi i Arboga, Frövi, Lindesberg, Nora och Örebro avtal med Securitas störningsjour.

Trivselregler

För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär finns det några enkla, men viktiga regler. Att visa respekt gentemot sina grannar är en självklarhet för att alla i huset och i bostadsområdet ska trivas.

TV, Internet & Telefoni

Avtal och utbud på respektive våra orter: Arboga, Enköping, Frövi, Lindesberg och Nora, Strängnäs, Ulricehamn och Örebro.

Värme och Ventilation

Vi får ofta frågor som rör värme och ventilation i lägenheten. Hur olika värme- och ventilationssystem fungerar kan skilja sig mellan olika hus beroende på byggnadsår och konstruktion. Dock kan du som hyresgäst ofta med enkla åtgärder påverka din innemiljö.