Din personliga hyresvärd
Bostäder och lokaler

Din hyra

Betalning av hyra 

Hyran, oavsett om det är en lokal- eller bostadshyra, ska betalas i förskott. Bostadshyror ska alltid betalas senast den sista dagen i månaden före den månad hyran avser. Normalt skickas hyres­avier ut för en månad i taget, omkring 30 dagar innan avin förfaller till betalning. Hyran kan du betala på flera sätt:

E-faktura

Med e-faktura gör du något bra för miljön samtidigt som du spar tid. Du får dina hyresavier samlade i din internetbank, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda hyror. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

Är du kund hos Sparbanken Västra Mälardalen, Handelsbanken eller Nordea kan du enkelt följa nedanstående länkar:

https://sparbankenvm.se/privat/betala-och-overfora/betala-rakningar-och-fakturor/e-faktura.html

https://www.handelsbanken.se/sv/privat/konton-kort-och-betala/betala/betala-rakningar

https://www.nordea.se/privat/produkter/konton-betalningar/e-faktura.html

När du har anmält att du vill ta emot e-fakturor från oss skickas hyresavin till din internetbank. Alla uppgifter som OCR-nummer, betalningsdag och belopp är ifyllda i förväg och kan inte bli fel.

Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 0589-61 01 60.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala hyran. Med autogiro dras hyresbeloppet automatiskt från ditt konto på rätt dag (förfallodagen). I linje med vår miljöanpassning skickar vi bara ut hyresavier vid förändring av hyresbeloppet. Det finns flera sätt att anmäla sig till tjänsten. Om du har e-legitimation kan du anmäla dig till tjänsten här, genom att fylla i denna blankett: medgivandeblankett

Du kan också registrera din anmälan genom att gå in på www.autogiro.se och söka fram ­"Byggnadsfirman Lund AB". Du får då tre anmälningssätt att välja på; medgivande via Internetbank, via telefon eller anmälningsblankett för ifyllnad och utskrift. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 0589-61 01 60.

Bankgiro

Byggnadsfirman Lund AB har ett bankgironummer speciellt avsett för hyresinbetalningar, ­5012-8818. Hit kan du alltid betala din hyra. Kom bara ihåg att märka inbetalningen med det OCR-nummer som finns på utskickad hyresavi. Allt för att vi så snabbt som möjligt ska kunna registrera att hyran är betald och därigenom undvika exempelvis inkassoåtgärder.

Här hittar du OCR-numret