Din personliga hyresvärd
Bostäder och lokaler

Byggnadsfirman Lund satsar på bostäder i Västerås

28 juni, 2021

Byggnadsfirman Lund har idag tecknat avtal med Peab Bostad om nyproduktion av 36 hyresrätter vid Tegnérlunden 7-8, Gideonsberg i Västerås. Boende i Tegnérlunden har skola och livsmedelsbutik runt knuten samtidigt som Västerås centrum ligger på bekvämt cykelavstånd. Fastigheten kommer att inrymma attraktiva bostäder från två till fyra rum och kök, 47-100 kvm.

– Det är mycket glädjande att vi nu i samarbete med Peab Bostad kan etablera Byggnadsfirman Lund på bostadsmarknaden i Västerås med 36 nya hyresrätter.

Västerås är en expansiv och intressant marknad för vår del och Tegnérlunden med sitt citynära läge känns helt rätt. Vi är sedan tidigare etablerade med kommersiella lokaler i Västerås och det känns både spännande och stimulerande att nu bredda vårt utbud med nyproducerade bostäder, säger Byggnadsfirman Lunds VD, Ann-Marie Lund.

– Byggnadsfirman Lund är ett fint familjeföretag, precis som oss, därför känns denna affären extra rolig – säger Stefan Allansson, chef projektutveckling på Peab. Vår satsning på närproducerade hyresrätter fortsätter och vi ser fram emot att samarbeta med Ann-Marie och deras etablering i Västerås.

Byggstart för Tegnérlunden 7-8 är planerad till hösten 2021 och inflyttning i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under kvartal 1, 2023. I affären ingår även den så kallade Läkarvillan som är belägen på Kraftsverksgatan 3, Öster Mälarstrand. Villan kommer att genomgå en del anpassningar för att senare hyras ut som kommersiell lokal.