Din personliga hyresvärd
Bostäder och lokaler

Vi bygger 6 nya villor på Södra Brattberget!

15 december, 2020

 

Våren 2021 sätter Byggnadsfirman Lund spaden i backen för att bygga sex villor vid Moränvägen på Södra Brattberget. Inflyttningen i de nya hyresrätterna är planerad att ske i slutet av nästa år.

Arboga kommun har sålt sex tomter i kvarteret Geologen på Södra Brattberget till Byggnadsfirman Lund, som kommer bebygga tomterna med enplansvillor. Villorna är yteffektivt utformade med smart planlösning som erbjuder fyra rum och kök på 90 kvadrat. Till det får hyresgästen också en trevlig trädgård, förråd och carport.

  • Villorna som vårt intressebolag Sturestaden byggde på Spirean har varit mycket omtyckta och vi är glada att nu kunna utöka vårt utbud med nya, funktionella och klimatsmarta villor till uthyrning, säger Byggnadsfirman Lunds VD Ann-Marie Lund.

På Södra Brattberget har de boende nära till natur och rekreation samtidigt som Arbogas vackra stadskärna ligger på cirka 20 minuters promenadavstånd.

Tillgänglighet i fokus

Villornas utformning gör dem lämpliga för människor i olika skeden av livet. Med tre sovrum ryms en barnfamilj och att huset är utformat i ett plan gör att det även har den tillgänglighet som äldre personer kan behöva. Att villorna blir hyresrätter gör att även de som inte kan eller vill köpa sin bostad får möjlighet att bo i villa med trädgård.

  • Vi ser det som mycket positivt att det byggs tillgängliga villor för uthyrning eftersom det bidrar till att bostadsutbudet i Arboga blir mer varierat så att fler kan hitta en bostad som passar deras behov och önskemål, säger Arboga kommuns samhällsbyggnadschef Anne-Marie Fredriksson.

Satsar på energieffektiva bostäder

Byggnadsfirman Lund har gett företaget Mälarvillan i uppdrag att bygga villorna. Mälarvillan har sin produktionsanläggning i Surahammar, vilket innebär att transporternas klimatpåverkan kan hållas på en låg nivå. För att hålla nere husens klimatpåverkan under hela livscykeln används energieffektiva material i konstruktionen och uppvärmningen kommer ske med energisnåla frånluftspumpar.